21 de març 2008

Anem al Deltarium?


El programa educatiu de Deltarium pretén apropar la diversitat i la riquesa natural del Delta i la ribera de l’Ebre als nens i nenes. Per a aconseguir-ho, les visites educatives s’han plantejat de manera eminentment pràctica: els escolars poden veure, tocar i sentir els elements objecte d’estudi i, per tant els perceben com quelcom pròxim, familiar i quotidià. El que es pretén, en definitiva, és facilitar l’aprenentatge mitjançant vivències i sensacions.

Aquest programa d’educació abasta diverses disciplines dins les ciències naturals. Les activitats
del catàleg giren al voltant dels eixos següents:

Descoberta del medi: iniciació al medi natural, amb especial ènfasi a les zones humides i a
la importància de l'aigua en el cicle natural, així com al medi rural.

— Els ecosistemes de les Terres de l'Ebre: aprofondiment en el coneixement dels diferents
hàbitats existents a les nostres comarques (ribera, llacunes, platges, salobrars, arrossars,
horta, etc.).

— Les aus: identificació, cicle vital, morfologia i comportament, fent especial èmfasi en els ocells
de la plana deltaica.

— Les plantes: identificació, cicle vital, morfologia i adaptacions al medi, fent especial èmfasi en
la flora del Delta de l’Ebre.

Aquestes àrees temàtiques es concreten en visites temàtiques de diferent nivell, d'acord amb els diferents graus escolars. L’oferta educativa de Deltarium és modular i es completa amb un catàleg de tallers opcionals, dissenyats per a treballar aspectes concrets.

Pel que fa a l’espai físic que Deltarium ha destinat específicament a les activitats educatives -a més del propi parc-, s’ha habilitat una Aula de Natura de 55 m2, equipada amb els elements propis d’una instal·lació d’aquestes característiques: taules i cadires, pissarra, projector de video, ordinadors, microscopi amb càmara CCD, etc.

Deltarium disposa de serveis de restauració especials per a grups escolars. El restaurant disposa d’un menjador amb capacitat per a 100 places i d’una terrassa a l’aire lliure amb unes 80 places, al davant de la qual s’han habilitat dues àrees de jocs infantils.

A part de ser una programa educatiu enfocat als escolars, també s'ha aconseguit que aquestes 5 hectàrees de fauna i flora haguin estat pensades en el benestar dels animals que habiten al parc i els seus visitants.


... Té bona pinta, què us pareix?


Font d'informació: www.deltarium.es

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Primer que res agraïr la invitació al vostre blog. Per a mi és un honor poder deixar la meva opinió en aquest racó que heu creat.

Fent referència al blog en sí dir que a les Terres de l'Ebre es troben una gran quantitat d'espais preciosos, muntanyes, paissatges inmillorables. Amb això vull recalcar que moltes de les persones que viuen arreu de Catalunya i Espanya desconeixen aquest espai de les nostres terres. Crec molt important fomentar el deltarium i altres coses més per fer que els nostres aprenentatges siguin gratificants, enriquidors, significatius i sobretot que facin descobrir llocs nous de la geografia que potser anteriorment es desconeixien.
És realment pèssim que moltes persones desconeixin el territori en qüestió perquè verdaderament s'estan perdent una eminència.
SALUTACIONS!!

NÚRIABP

Anònim ha dit...

Aprofitant la ocasió us animo a participar al meu blog. Vinga entreu i deixeu la vostra opinió.
http:// mestresdemef.blogspot.com
Hasta la vista!

núriabp