21 de març 2008

21 de març - Dia Forestal Mundial

El 21 de març és el primer dia de tardor en l'hemisferi sud i el primer de primavera en l'hemisferi nord. D'aquesta manera, per a marcar-li caràcter simultani en tot el món, els estats membres de l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) van triar, en 1971, aquesta data per a celebrar el Dia Forestal Mundial.

Els boscos ens proveeixen de béns i serveis fonamentals i contribueixen a assegurar l'alimentació, l'aigua i l'aire net. A més, protegeixen el sòl i són fonamentals per a assolir un desenvolupament sostenible. A pesar de la importància que són per a nosaltres, no sempre els protegim com deuríem. La meitat dels boscos que una vegada van cobrir la Terra, 29 milions de kilòmetres quadrats, han desaparegut, prop del 78 per cent dels boscos primaris han estat destruïts i el 22 per cent restant estan amenaçats per l'extracció de fusta, la conversió a altres usos com l'agricultura i la ramaderia, la mineria, els grans embassaments, les carreteres i les pistes forestals, el creixement demogràfic i el canvi climàtic. Un total de 76 països han perdut ja tots els seus boscos primaris i altres onze poden perdre'ls en els pròxims anys. Els arbres contribueixen a assegurar la nostra supervivència

Durant el Dia Forestal Mundial es realitzen jornades sobre la importància dels boscos, la seva utilitat, la seva cura o sobre el perill que per a ells representa el foc. També es mostren les eines i procediments que s'empren en els incendis i es motiva als assistents que plantin un arbre.


I ara ens preguntem... Som conscients del perill que comporta la deforestació? Evidentment que ens importa la vida dels nostres fills i el seu futur, però ens comportem de manera correcta per tal de pal·liar-ho? O millor dit, adoptem les mesures necessàries, protegim i actuem per tal de previndre aquest problema en el present i en el futur?

Reflexionem i actuem!!

... I salvem la diversitat biològica del planeta Terra!!


Font d'informació: Ambientum.com

1 comentari:

Janaina Minelli de Oliveira ha dit...

Habéis hecho un buen trabajo tanto aquí como en la página web. ¡Aportáis materailes muy ricos!